KapcsolatCímünk

„Elefántapák” Kínában

2022-12-16 10:39:51

Az ázsiai elefántok száma a múlt század közepe óta felére csökkent. Az ázsiai kontinens legnagyobb szárazföldi emlősét most veszélyeztetettként tartják nyilván. A kínai Xishuangbannában található Ázsiai Elefántmentő és Tenyésztő Központ munkatársai közel 20 éve dolgoznak az elefántok megmentésén. „Elefántapáknak” nevezik magukat. Erőfeszítéseiknek köszönhetően az ázsiai elefántok száma Kínában megduplázódott, jelenleg mintegy 300 van belőlük. Chen Jiming „elefántapa”elmondta: „Ebben a trópusi esőerdőben élünk az elefántokkal, ami tükrözi az ember és a természet harmonikus együttélését.” Az elefántapák végső célja, hogy az elefántokat visszaengedjék a természetbe.

Our Privacy Statement & Cookie Policy

By continuing to browse our site you agree to our use of cookies, revised Privacy Policy. You can change your cookie settings through your browser.
I agree